Cumartesi, Temmuz 01, 2023

Metin2 Simya Geçme Oranları Ne? Antika-Efso-Mitsi Simyalar % Kaç Oranla Başarılı Geçiyor?

Metin2'de ticaretin en yoğun ve hızlı olduğu sektör simya piyasasıdır diyebiliriz. Bundan dolayı birçok oyuncu etp kasıp simya yapıyor. Yapılan bu simyalar bir üst sınıfa atılabiliyor ve daha yüksek fiyatlara satılıyor. Şimdi sizlere antika-efsanevi ve mitsi simya geçme oranları yüzde kaçtır onu anlatacağız.


Metin2'de Antika-Efsanevi-Mitsi Simya Geçme Oranları Kaçtır?

Metin 2'nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre sınıf kademeleri (işlenmemiş, yontulmuş, ender, antika, efsanevi) geçme oranı %50 'dir. Saflık kademelerinde (mitsi mat, parlak, tertemiz, mükemmel, kusursuz) geçme oranı ise %70 'tir. Yani antika ve efsanevi simya geçme oranları %50 olmaktadır. Bunun dışında mitsileri bir üst sınıfa yükseltme başarı oranı ise %70 'tir.


Yani örnek vermek gerekirse elinizde 2 tane antika yakut var diyelim. Bunları efsoya atarsanız %50 oranında başarılı olur. %50 ihtimalle geçmez. Aynı şekilde 2 efso yakutu mitsiye atarken yine başarı oranı %50 'dir yani 1/2 'dir. Bu arada daha düşük sınıf geçme oranları da bu şekilde %50 oluyor. Ama diyelim ki elinizde 2 tane mitsi mat yakut var. Bunları parlağa geçireceksiniz. İşte burada oran %70 oluyor. Yani mitsi mat simyaları %70 başarı oranıyla parlak mitsiye yükseltebilirsiniz. Mitsilerin kendi içlerinde başarı oranı daha yüksektir.

Simya geçme oranları sınıflara göre:

  • İşlenmemiş'ten Yontulmuş'a geçme oranı : %50 (1/2) başarı oranı var
  • Yontulmuş'tan Ender'e geçme oranı : %50 (1/2) başarı oranı var
  • Ender'den Antika'ya geçme oranı : %50 (1/2) başarı oranı var
  • Antika'dan Efsanevi'ye geçme oranı : %50 (1/2) başarı oranı var
  • Efsanevi'den Mitsi'ye geçme oranı : %50 (1/2) başarı oranı var
  • Mitsi Mat'tan Mitsi Parlak'a geçme oranı : %70 (7/10) başarı oranı var
  • Mitsi Parlak'tan Mitsi Tertemiz'e geçme oranı : %70 (7/10) başarı oranı var
  • Mitsi Tertemiz'den Mitsi Mükemmel'e geçme oranı : %70 (7/10) başarı oranı var
  • Mitsi Mükemmel'den Mitsi Kusursuz'a geçme oranı : %70 (7/10) başarı oranı var


Simya geçme oranları bu şekildedir. Bu yüzden antika ve efsanevi simyalar bir üst sınıfa zor basılıyor. Bundan dolayı da fiyatları biraz yüksektir. Yani diyelim ki antika yakut 4 won olsun, 2 tane aldınız 8 won olur. Bunları efso yaparsanız antika efsonun fiyatı 12 won oluyor. Haliyle 4 won kar bırakır. Ama mitsi mat yeşim aldınız diyelim ortalama 8 won fiyatı var. Bunu bir üst kademeye yani parlağa çevirdiniz parlak fiyatı ise 18 won eder. Haliyle 2 won kar olur. Bu şekilde kar-zarar oranları değişmektedir ve antika-efsoda daha yüksektir diyebiliriz.



Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder