Cuma, Aralık 01, 2023

Metin2 Canlılık Ne İşe Yarıyor? +12 Canlılık Ne Verir, HP mi, Kaç HP?

Metin2'de merak edilen efsunların başında "Canlılık" efsunu geliyor. Bazı itemlere gelen +12 canlılık efsunu ne işe yarıyor, HP mi veriyor merak edilmektedir. Şimdi sizlere detayları iletelim.




Metin2 Canlılık Nedir, Ne İşe Yarar?

Metin2'de canlılık "Vitality" kelimesinin kısaltması olan "VIT" demektir. Yani canlılık efsunu ile VIT değeri aynı anlama geliyor diyebiliriz. Oyunda "Canlılık" efsunu HP, ST ve savunma vermektedir.

1 Canlılık (1 VIT) efsununun verdiği değerleri şöyle:


  • Max. HP +40
  • Max. ST +5
  • Savunma +0.8
  • Büyü Savunması +0.35

Buna ek olarak Lycan karakterler için 1 VIT değeri yani 1 Canlılık efsunu ekstra saldırı değeri vermektedir. Bu yüzden canlılık efsunu Lycan karakterler için ayrıca önem taşımaktadır. Yukarıda gördüğünüz gibi 1 Canlılık 40 HP veriyor. Haliyle 12 canlılık yaklaşık 480 HP vermektedir. Fakat bu daha yüksek de olabilir.

+12 Canlılık Kaç HP Veriyor?

Metin2'nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre 1 Canlılık (1 VIT) değeri +40 HP vermektedir. Haliyle 12*40=480 olduğu için +12 Canlılık ise 480 HP veriyor. Fakat bu bazen çarın bonuslarına göre değişkenlik gösterebilir. Yani 12 canlılık efsunu bazen 600-700 HP de verebilir. Mesela yeşim simyasının bonuslarından gelen HP değeri de bunda etkili oluyor diyebiliriz. Çünkü canlılık diyelim ki +12 efsunu var. 480 hp gelmesi lazım normalde. Fakat yeşim simyasının aktif olmasıyla %HP oranı geldiği için bu 480'i de içine katarsak hp de daha da artış olacaktır diyebiliriz.


Canlılık Efsunu Hangi İtemlere Gelir?


Canlılık efsunu oyunda sadece silahlara ve kalkanlara gelmektedir. Yani silah ve kalkanlarda +12 canlılık efsunu görebilirsiniz.



Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder