Pazar, Ağustos 27, 2023

Metin2 Simya Oynamak Karlı mı Zararlı mı? (Çok Sayıda Simya Denemesi ve Sonuç)

Metin2'de oyunda ticareti en çok dönen eşyaların başında simyalar geliyor. Özellikle antika simyalar çok hızlı satılabiliyor. Çünkü genellikle deneme yapanlar alttan simya alarak üste atmaya çalışıyorlar. Peki, çok sayıda simya oynamak uzun vadede kar bırakır mı yoksa zararlı mıdır? Şimdi sizlere detayları anlatalım...





Arkadaşlar sizler için toplamda yaklaşık 1k wonluk yani 1000 wonluk simya denemesi yaptık. Aslında bu denemeden önce sürekli antika ve efso alıp mitsilere atıp öyle denemeler yapmıştık. Lakin sonradan resmi siteden öğrendiğimiz bilgilere göre antika ve efsanevi simyaların başarılı basma oranları %50 iken, mitsiler arası başarılı simya basma oranı ise %70 olduğunu öğrendik. Bundan dolayı yaklaşık 1k won ile mitsi mat, parlak simyalar alıp üste atmaya başladık. Özellikle piyasadaki tüm mitsi matları neredeyse topladık diyebilirim. Yani uygun fiyattan olanları.

İlk basımlar gerçekten full geçti. Ne yalan söyleyelim bir anda +100 won kar etmiştik. Şöyle ki mesela 4 tane mat elmas alıp 1 terto yapıyorsunuz. Simyaların 3 kere geçmesi gerekiyor. Haliyle birinin geçme oranı %70 olduğu için 3'ü peş peşe geçebiliyor. İşte bu şekilde 3-4 kere deneme yapıp gerçekten de anında tek simyadan 10-15 won kar etmiştik. Böyle böyle karımız ilk aşamada 100 won olmuştu. E tabi sonradan biz durmadık ve sürekli basmak istedik. Madem bu kadar kar ettiriyor diye düşündük. Fakat sonradan arkadaşlar durum tam tersine döndü. Bir anda tüm parayı erittik. Zararımızı en azından çıkartalım diye elimizdekileri tekrar simyaya basmıştık. Fakat onlar da peş peşe yanmıştı. Böylelikle yaklaşık 3 ay içerisinde 1k wondan fazla bir parayı tamamen sıfıra indirdik. Şimdi size birkaç bulduğum tüyoları paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar öncelikle gün içerisinde oyun simyadan fazla kâr bırakmıyor. Yani gün içerisinde maksimum 100 wonluk bir kar yaparsınız. Bunun üzerine çıkarsanız oyun otomatikman zarar ettiriyor. Gerçekten de epey bir gün denedik bunu. Dediğim gibi bir gün içinde +100 won kar ettikten sonra kesinlikle tekrar kâr ederim düşüncesiyle simya denemeyin. Çünkü diğerleri büyük ihtimalle (oyundaki dengeden dolayı) yanar. Oyun büyük ihtimalle denge için kar ettiren hesabı tekrar zarara çeviriyor. Yani bu işlemleri özellikle karakter atıp diğer çarlardan da denedik. Aynı ID hesaplarından toplam +100 won kar yaparsanız başka deneme yapmayın. Çünkü zarar etmiş olursunuz.

Bunu sadece simya olarak düşünmeyin. Oyunda büyük ihtimal bir algoritma var ve siz herhangi bir şeyden 50-100 won kar ederseniz oyun sizi başka bir şeyden zarar ettirir. Şöyle örnek vereyim. Diyelim ki 10 wonluk pet yumurtası açtınız ve sağlam 1 tane pet6 3 skill pet çıkarttınız. Bunu da diyelim ki 80 wona sattınız. Şimdi buradan 70 won kar yapmış oldunuz. Buraya kadar herşey normal. Sonrasında aynı gün içerisinde veya en fazla 1-2 gün sonra simya denemesi yaptınız diyelim. Büyük ihtimalle (yani elbette %100 değil fakat edindiğim tecrübeleri söylüyorum) 50-70 wonluk bir zarar edersiniz. Yani simyalar geçmez büyük ihtimalle. Çünkü oyun anlamadığım şekilde birbiriyle bağlantılı ve kar-zarar oranları belli bir algoritmada düzenlenmiş. Yani siz diyelim ki simyalardan kar ettiniz ama sonra hemen gidip kuşak denediniz. İşte kuşaklardan da zarar edersiniz. Çünkü oyunun dengeli olması gerekiyor. Sürekli kar ettiren bir sistem olabilir mi? Elbette hayır. İşte bu yüzden kâr ettiğiniz anda deneme yapmayı bırakın. Bizzat biz bu tuzağa düşüp elimizdeki yüzlerce wonu da heba ettik ve çarımızı sıfırladık. Yani kâr ettiğinizde simya basmayı bırakın (veya kuşak basmayı, sandık açmayı vs.) bu sayede kârınız size kalmış olur, boş yere tekrar zarar etmeyin.

Kısacası oyunda bir gün kâr ettikten sonra aç gözlülük yapıp tekrar kâr ederim deyip sandık, simya vs. denemeleri yapmayın. Büyük oranlar karınız sıfırlanır, hatta zarar edersiniz. Çünkü bizzar 2-3 ay boyunca denedik arkadaşlar. Gerçekten de oyunda aç gözlülük yapınca oyun size büyük zarar ettiriyor. Bu yüzden en iyi para kasma yöntemi farmdır diyebilirim. Farm yapa yapa paranızı biriktirip güzel simyalar alabilirsiniz.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

1 yorum:

  1. Oyunda zarar ettiren bir algoritma yok ben global serverlerin fileslerine sıfırdan sistem yazan biriyim trye yeni gelen bir güncellemeyi anında isteyen müşterilerim var yaklaşık 5 yıldır bu işle uraşıyorum düşündüğün gibi bir şey değil demirci alnını silerken artı bas geçer veya yaşlı kadından falına baktırıyorsun şanssız çıkarsa sana bir muska veriyor bunlar tamamen oyun hikayesi olsun diye yapılmış şeyler.yapıcağın hiç birşey şans faktörünü etkilemez bir artıyı yavaş yavaş basmakla hızlı hızlı basmanın hiç farkı yok tamamiyle şans. Şöyle düşün herşeyde 1 ile 100 arasında bir zar atılıyor +9 bir itemin geçme şansı genel olarak %12 dir eğer zar sonucu 12 ve 12 den düşük bir sayı gelirse itemin geçer 12 den yüksekse yanar.
    Burda zar dediğim şeyde anlayabilmeniz için zar atmak diyorum yazılımsal tarafı başka.

    YanıtlaSil