Cumartesi, Şubat 29, 2020

Metin 2 Dice (Zar) Atma Nasıl Yapılır? Zar Kodu Nedir?

Metin 2'de yeni yapılan güncellemeyle oyunda zar atma sistemi gelmiştir. Oyunda 1'den 100'e kadar zar atabilirsiniz. Bunun için /dice kodunu kullanmamız gerekiyor. Yani zar atmak için oyunda chat kısmına /dice yazmak yeterlidir.


Zar atma genelde + basmadan önce yapılır. Eğer dice attığınızda gelen sayı 100'e yakın veya 100 çıkarsa + basma şansınız o oranda artar diye söylentiler mevcut. Ne kadar doğrudur bilmiyoruz fakat araştırdığımız kadarıyla dice attıktan sonra 100 sayısı gelirse ardından + basma büyük oranda geçiyor. Bazı youtuberların videolarında denk geldim o yüzden böyle bir şey mümkün olabilir.

Şimdi resimler eşliğinde dice zar atma nasıl yapılır kodu nedir onu yazalım.


Öncelikle arkadaşlar yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi dice atma kodu "/dice" 'dır. Yani öncelikle chat kısmını açın ardından "/" buradaki gibi klavyeden eğik çizgi işareti yapın sonra da "dice" yazın. Ardından enter tuşuna basın. Böylelikle dice atmış olursunuz.


Sonrasında yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi 1 ila 100 arasında rastgele bir sayı gelmiş olur. Bizde gördüğünüz gibi 38 sayısı gelmiş.


Ek olarak zar atmadaki sayı aralığını ayarlayabiliyorsunuz. Mesela 1-10 arasında bir dice atmak istiyorsunuz. O zaman yeni kodumuz "/dice 10" şeklinde olacaktır.


Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi 1'den 10'a kadar zar attık ve bize 9 sonucunu vermiş oldu.

Bu şekilde sizler de istediğiniz sayı aralıklarında zar atabilirsiniz. Mesela /dice 1000 yazarsanız 1 ile 1000 arasında rastgele bir zar atmış olursunuz.

Dediğimiz gibi arkadaşlar bu zar atma olayı genelde + basmadan önce kullanılır. Eğer yüksek sayı çıkarsa iteme artı denenir. Yüksek çıkana kadar da dice atılır.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

2 yorum:

  1. /nice 100 oldugu halde yaktı hemde 3kere

    YanıtlaSil
  2. Aynı şekilde benimde yaktı bir işe yaramıyor

    YanıtlaSil