Cuma, Şubat 28, 2020

Metin 2'de En Değerli Beceri Kitapları (BK Sıralaması) İsimleri Nelerdir?

Metin 2'de karakterlerin kendilerine ait yetenekleri yani skilleri mevcuttur. Bu yetenekler beceri kitapları sayesinde geliştirilir. Yani ilk başlarda bir yetenek 17-20 seviyeye geldiğinde otomatikman bir üste yani Master seviyesine yükselir. Bu master seviyesindeki skill ise beceri kitabı okunarak Grand Master'a yükseltilir. Bu bakımdan beceri kitapları oyunda oldukça önemli yer tutmaktadır.


Beceri kitabı
Beceri kitabı



Beceri kitapları Metin'lerden düşmektedir. Kendi levellerinize yakın metin kestiğinizde büyük ihtimalle 1 adet beceri kitabı yani kısaca bk düşürürsünüz. Bu bk'lardan bazıları oldukça para etmektedir. Mesela hava kılıcı bk oyundaki en değerli ve en pahalı bk'dır. Peki oyundaki en değerli beceri kitapları nelerdir şimdi en değerli 10 bk'nın ismini sizlere iletelim. Aşağıdan listeye ulaşabilirsiniz. Bu arada en değerliden maksadımız en pahalı olan bk'lardır.

Metin 2 Oyunda En Değerli ve En Pahalı 10 Beceri Kitabı


  1. Hava kılıcı beceri kitabı → Ortalama fiyatı 10-12 m arasındadır.
  2. Büyülü keskinlik beceri kitabı → Ortalama fiyatı 3-4 m arasındadır.
  3. Öfke beceri kitabı → Ortalama fiyatı 2-3 m arasındadır.
  4. Kılıç çevirme beceri kitabı → Ortalama fiyatı 1-2 m arasındadır.
  5. Güçlü beden beceri kitabı → Ortalama fiyatı 500k-1m arasındadır.
  6. Kırmızı kurt ruhu beceri kitabı → Ortalama fiyatı 500k-1m arasındadır.
  7. Ruh vuruşu beceri kitabı → Ortalama fiyatı 400k-750k arasındadır.
  8. Dehşet beceri kitabı → Ortalama fiyatı 400k-700k arasındadır.
  9. Ateş hayaleti beceri kitabı → Ortalama fiyatı 300k-500k arasındadır.
  10. Suikast beceri kitabı → Ortalama fiyatı 200k-300k arasındadır.

Oyundaki en değerli 10 bk bu şekildedir. Fiyatları ise yanlarına yazdığımız gibidir. Fakat serverdan servera fiyatlar değişiklik gösterebilir. Ama güncelte Metin 2 Turkey 2 serverında güncel bk fiyatları bu şekildedir diyebiliriz. Ama diğer serverlarda da sıralama böyle olmaktadır. Sonuçta oyunun en değerli bk'sı hava kılıcı beceri kitabıdır. Hava kılıcı Savaşçı'ların en önemli skili olduğundan çok değerlidir. Bir de metinlerden düşme oranı az olduğundan yani hava kılıcı çok zor çıktığından fiyatı da pahalıdır diyebiliriz.

Dediğimiz gibi genel olarak en değerli 10 bk bu şekildedir. Eğer sıralamaya eklemeyi unuttuğumuz değerli bklar olduğunu düşünüyorsanız yorumdan bize yazabilirsiniz.

Ek olarak savaşçı, ninja, sura, şaman ve lycan'ların en değerli bk'sı nedir onu da aşağıya yazalım;


  • Savaşçılar için en değerli bk ==> Hava kılıcı bk'dır.
  • Suralar için en değerli bk ==> Büyülü keskinlik bk'dır.
  • Ninjalar için en değerli bk ==> Suikast bk'dır.
  • Şamanlar için en değerli bk ==> Ejderha yardımı bk'dır.
  • Lycanlar için en değerli bk ==> Kırmızı kurt ruhu bk'dır.

NOT = Ek olarak arkadaşlar bazı şaman veya ninja bklarını 1-2m arasında alan çıkabiliyor. Çünkü bu tarz bk lar gereksiz olduğu için genelde hep yere atılır veya çöpe atılır. Yani herkes bu tarz (tekrarlanan atış, şifa, kılıç darbesi, hafif adım, kutsama vb.) bk ların para etmeyeceğini düşündüğü için yere atmaktadır envanterinde tutmamaktadır. Haliyle piyasa da böyle bk lar zor bulunuyor. Fakat yüksek levellere bazen bu tarz ucuz diyebileceğimiz bk lar lazım olabiliyor. İşte bunların tanesine 1-2 m verenler çıkabiliyor. Bu bakımdan düşük bile olsa dandik bk ları yan çar açıp onda depolamanızı tavsiye ederiz. İllaki günün birinde yüksek fiyattan alıcısı çıkar.

Umarız yararlı olur. Sizler de beceri kitapları hakkındaki görüşlerinizi aşağıdan yorum olarak bizlere iletebilirsiniz. Teşekkürler.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

2 yorum: