Çarşamba, Kasım 22, 2023

Metin2 Kahraman Set ve Soylu Set Bonusları Nelerdir? (Tüm Set Bonus Oranları)

Metin2'de yeni gelen özelliklerden birisi set bonusları oldu. Artık silahlara, kasklara ve zırhlara set özelliği getirerek set bonusu kazanabiliyorsunuz. Bu setlerden en çok tercih edilenleri ise kahraman ve soylu setlerdir. Çünkü kahraman set canavar özelliği verirken, soylu set ise +10 saldırı ve savunma bonusu veriyor. Şimdi detaylara geçelim.




Metin2 Tüm Set Bonusu İsimleri ve Oranları Nelerdir?

Metin2'de toplamda 5 farklı set bonusu bulunuyor. Bunların isimleri şöyle:

  • Kutsal set bonusu
  • Görkemli set bonusu
  • Kahraman set bonusu
  • Soylu set bonusu
  • Heybetli set bonusu

Bu setlerin verdikleri bonuslar şöyle:


Kutsal set bonusu:

  • 2 parça yapılırsa: 500 HP + %5 exp bonusu
  • 3 parça yapılırsa: 1500 HP + %15 exp bonusu

Görkemli set bonusu:

  • 2 parça yapılırsa: 500 HP + %3 hareket hızı
  • 3 parça yapılırsa: 1500 HP + %7 hareket hızı

Kahraman set bonusu:

  • 2 parça yapılırsa: 500 HP + %1 canavarlara karşı güçlü
  • 3 parça yapılırsa: 1500 HP + %5 canavarlara karşı güçlü

Soylu set bonusu:

  • 3 parça yapılırsa: 2500 HP + %10 büyü/yakın sav. sal. + %5 hareket hızı

Heybetli set bonusu:

  • 3 parça yapılırsa: 3500 HP + %15 büyü/yakın sav. sal. + %7 hareket hızı


Bu setlerden en değerlisi heybetli settir. Fakat oyuncular tarafından daha çok farm için kahraman set bonusu ve vslik için soylu set bonusu tercih edilmektedir.


Kahraman ve Soylu Set Bonusu Nedir, Kaç Oran Veriyor?

Kahraman set bonusu HP ve canavarlara karşı güç veriyor. Eğer zırh, silah ve kaskınız kahraman setli ise bu durumda 3 parçanızın tamamı da kahraman set olduğu için tam bonus alırsınız ve kahraman setten kalıcı olarak toplamda 1500 HP + %5 canavarlara karşı güç oranı alırsınız.

Soylu set bonusu ise HP + atak ve savuna + hareket hızı vermektedir. Eğer 3 parça iteminiz soylu olursa bu durumda karakteriniz kalıcı olarak 2500 HP + %10 büyü/yakın savunma ve saldırı + %5 hareket hızı kazanacaktır. Soylu set 2 parça olunca özellik vermemektedir. Fakat kahraman sette 2 parça olunca da özellik veriyor. Bu yüzden genelde 3 parça yapılması tavsiye edilir.


Kahraman veya soylu set itemlerini dizdikten sonra çarınızın sol üstünde yukarıdaki gibi set yazısı gelir. Bu da set bonusunun aktif olduğu anlamını taşımaktadır.

Son olarak tekrardan belirtelim arkadaşlar eğer farm yapacaksanız kahraman set yapmanızı tavsiye ederiz çünkü canavar efsunu veriyor. Diğer taraftan vslik çar diziyorsanız bu durumda da soylu set daha çok tercih edilmektedir.

Kahraman ve Soylu Set Yapma Fiyatı Ne Kadar, Maliyeti Nedir?


Kahraman ve soylu set yazdırma hizmetini oyunda bazı yüksek seviye playerlar yapmaktadır. İllaki chat kısmından altta "kahraman ve soylu yapılır" tarzında pm ler görürsünüz. İşte bu kişilere güvence karşılığında set bonusu eklettirebilirsiniz. Soylu set yapımı biraz daha maliyetli olduğu için haliyle daha pahalıdır. Güncel Metin2 TR sunucusunda yanlış hatırlamıyorsam 1 parça soylu set yaptırma 60 won ve 1 parça kahraman set yaptırma 20 wondur. Yani bunlar sadece 1 item için. Eğer bonusu tam almak istiyorsanız zırh + silah + kaskın tamamı kahraman veya soylu olması gerekiyor. Bu durumda 3 parça soylu set için 180 won civarlarında para istenir. 3 parça kahraman set için de 60 won civarlarında bir ücret istenmektedir. Tabii fiyatlarda değişkenlik olabiliyor. Çünkü geçme oranı %100 değil. Bu durumda oyuncular fazla para isteyebiliyor.



Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder