Pazartesi, Kasım 13, 2023

Metin2 Sunucuya Bağlanırken Hata Veriyor! Çözümü Nedir?

Metin2'de oyuna girerken en sık karşılaştığımız hataların başında "Sunucuya bağlanırken hata" yazısı gelmektedir. Bu hatayı vermesinin birçok nedeni olabilir fakat belli başlı bazı sebepleri vardır. Şimdi hatanın nedenlerine ve çözüm yollarına geçelim.





Sunucuya Bağlanırken Hata Nedeni ve Çözümü Nedir?


Eğer Metin2'ye girerken sunucuya bağlanırken hata uyarısı alıyorsanız bunun genel olarak 2 nedeni vardır diyebiliriz. İlki internetinizden oluşan bir problem (net bağlantısı olmaması vs.) ve ikincisi ise oyunda bakım olmasıdır. Büyük ihtimalle internetiniz varsa ve bu hatayı alıyorsanız bilin ki oyunda bakım vardır. Bakım olduğu sırada Metin2'ye girerken bu şekilde "sunucuya bağlanırken hata" uyarısı alırsınız. Bakım bittikten sonra uyarı da sona ermiş olur ve oyuna giriş yapabilirsiniz.

Sunucuya Bağlanırken Hata nedenleri:

  1. İnternet bağlantı problemi, internetiniz kesilmiş olabilir
  2. Oyunda bakım olabilir
  3. DNS ayarlarınız bozulmuş olabilir

Hata nedenleri genel olarak yukarıdaki gibidir. Eğer internetiniz kesildiyse bu şekilde hata alabilirsiniz. Veya oyunda bakım varsa da alabilirsiniz. Aynı şekilde DNS ayarlarınızın bozuk olması da bu hatayı almanıza neden olabilir. Bu yüzden ilk olarak internet bağlantınızı kontrol edin. Ardından oyunda bakım var mı yok mu onu kontrol edin. Son olarak dns ayarlarınızı varsayılan olarak değiştirin. Büyük ihtimalle sorun ya internet bağlantınızdadır ya da oyunda bakım vardır. Bunun dışında oyuna girerken "sunucuya bağlanırken hata" uyarısı almazsınız.

Oyunda haftada 1 kez veya 2 haftada 1 kez bakım yapılıyor. Bundan dolayı bakım saatlerinde oyuna girerseniz bu şekilde uyarı alırsınız. Bu yüzden oyun bakımdayken sunucuya bağlanırken hata alıyorsanız bakımın bitmesini beklemeniz gerekmektedir.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder