Pazartesi, Nisan 10, 2023

Metin2 TR Dolandırıcılarına Dikkat Edin! M2 Marmara Sunucusunda Dolandırıcı Var mı?

Merhabalar arkadaşlar bu yazımızda sizlere bir arkadaşımızın başından gelen dolandırıcılık olayını anlatacağız.

Bizim bir arkadaşımız Metin2 TR Marmara sunucusunda yeni oyuna başladı. Oyunda ilk başta EP çektiğini söyleyen arkadaşımız daha sonrasında çarını dizmek için won yani oyun içi paraya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu sırada oyunda aşağıda akan chat kısmında bir kişinin TL ile won sattığını görünce derhal iletişime geçmiş. Arkadaş maalesef oyun içinde TL ile won alım-satımın yasak olduğunu bilmiyordu. Zaten bunun öncesinde o kişiye de sormuş fakat o kişi tamamen legal olduğunu söylemiş. Aman siz siz olun TL ile won ticareti kesinlikle yapmayın. Çünkü bu tamamen yasak. TL-Won ticareti sonrasında hem alıcı hem de satıcı oyundan tamamen banlanabilir. Bu yüzden dikkatli olun.


Dolandırıcının oyun içi ilanı şu şekilde:

12b412b12b4 : 50 WON 200 TL # 200 WOL 600 TL # 6-6 MAT SIMYA SET 750 TL # WP 0537 041 0907

Konuyu dağıtmadan olayı kısaca tekrar anlatalım. Arkadaşlar bizim arkadaşımız yukarıda gördüğünüz gibi "50 WON 200 TL" şeklinde ilan paylaşan kişiye yazmış ve o kişi whatsapp üzerinden yazmasını istemiş. Arkadaşımız whatsapptan bu kişiyi eklemiş ve görüşmeye başlamış. 50 won almak istediğini belirtmiş ve bu satışın legal mi değil mi olduğunu sormuş (tabii bilmediğini için soruyor normalde böyle bir ticaret yasaktır). Karşıdaki kişi tamamen legal herhangi bir sorun yoktur demiş. Ardından karşıdaki kişi ise yani dolandırıcımız kendisine İBAN ve isim soyisim göndermiş. Ardından parayı gönderdikten sonra CH1 gardiyanda beklemesi gerektiğini söylemiş. Bizim arkadaş da heralde 200 TL ile dolandırıcılık yapmaz diye düşünerekten parayı ibana yollamış. Sonrasında ise dolandırıcımız kendisini whatsapptan engellemiş. Olay bu kadar arkadaşlar. Bunun ardından kendisi bize ss aldığını belirtti ve yayınlar mısınız, ifşalar mısınız dedi. Bizde kırmak istemedik bu yüzden sizlere iletiyoruz.

Arkadaşlar şuanda yukarıdaki görselde gördüğünüz nikli kişi yani "12b412b12b4" tamamen dolandırıcıdır, itibar etmeyiniz. Kişinin cep telefonu numarası ise yukarıda oyun içi chatten de yazdığı gibi "0537 041 0907" 'dir. Evet bu numarayı whatsapptan ekleyip kendisiyle kesinlikle ticaret yapmayın arkadaşlar. Çünkü dediğimiz gibi bu şahıs dolandırıcıdır. Parayı yolladığınız anda sizi engelliyor. Kişinin whatsapp görüntüleri, resmi ve isimsoyismi de mevcut. Fakat bunu şimdilik paylaşmak istemedik. Çünkü dolandırılan arkadaşımız (yani bize bu bilgileri gönderen ve paylaşmamızı isteyen kişi) benim gibi başkasının da başının yanmaması adına bu konunun açılmasını istedi. Eğer ciddi anlamda şikayet etmek isteyen olursa yorum kısmına yazabilirler ve bende detayları paylaşırım şeklinde konuştu.

Şimdilik eğer Metin2 TR Marmara sunucusunda oynuyorsanız bu kişiye dikkat edin, yani bu nikli bir oyuncu görürseniz sakın ticaret yapmayın ve banka ile para göndermeyin. Sizlere kesinlikle won veya başka bir item vermez. Bu kişi tamamen dolandırıcıdır. Bu yüzden dikkat etmekte fayda var. Ayrıca kişinin şimdiki niki "12b412b12b4" budur fakat ilerde bu hesap ban yiyebilir ve başka bir hesap açabilir. Ama telefon numarası sabittir diyebiliriz. Yukarıdaki telefon numarasıyla sakınlıkla iletişime geçmeyin, dolandırılırsınız. Bu yüzden dikkat edin. Keyifli oyunlar dileriz. İnşallah Metin2 TR adminleri bu konuya el atarlar ve bu tarz dolandırıcıları tamamen perma ban şeklinde oyundan atarlar.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

1 yorum:

  1. merhaba biz de dolandırıldık şikayetci olmak istiyoruz

    YanıtlaSil