Pazar, Haziran 07, 2020

Metin2 VIT Nedir Ne İşe Yarar? VIT'in Açılımı Nedir?

Metin2'de 4 adet statü vardır. Bunlardan biri de VİT değeridir. Oyunda C tuşuna basarak statü durumunuza bakabilirsiniz. Vit değeri ise en üstte yazan HP miktarı demektir. Şimdi vit ne anlama geliyor açılımı nedir onu paylaşalım.




Metin2 VIT Kısaltmasının Açılımı Nedir?

VIT İngilizce bir kısaltmadır ve açılımı "Vitality" demektir. Yani vitality kelimesinin ilk 3 harfi VİT kısaltmasını oluşturmaktadır. Türkçe olarak ise "Can, Dirilik, Güç, Yaşama gücü" vb. gibi anlamlara gelmektedir. 

Metin2'de ise VİT "Can-HP" anlamına gelmektedir. Yani oyundaki HP can değeri VIT olarak geçmektedir. Kısacası VIT=HP diyebiliriz. VIT tüm karakterler için en önemli statülerden birisidir. Çünkü karakterin canını yani HP'sini arttırmaktadır. Bu bakımdan statü olarak ilk veya ikinci olarak vermeniz gereken değer bu VIT yani HP değeridir. Karakterin vit miktarı ne kadar artarsa canı o kadar çok olur. Haliyle canı çok olan çar daha zor yatar diyebiliriz.

VIT Nedir Ne İşe Yarar?



Metin2 oyununda VIT; HP yani can anlamına gelmektedir. VIT değeri ne kadar yüksekse HP de o kadar çok olur. Oyun içerisindeyken "C" tuşuna basarsanız yukarıdaki gibi karakter durumunuzu görebilirsiniz. Yani buradan statü değerlerinize bakabilirsiniz. Mesela bizim VIT=HP değerimiz 25 miş. Ayrıca HP'li itemlerdeki değerleri de topladığımızda toplam HP'miz 4495 oluyor.

VIT yani HP statüsü tüm karakterler için önem taşımaktadır. Birinci olarak veya ikinci olarak bu statüye vermenizi tavsiye ederiz. Mesela savaşçısınız diyelim. Sırayla hem VIT'e hem de STR'ye vererek oyunda ilerleme katedebilirsiniz. Veya sadece VIT değerine vererek de ilerleyebilirsiniz. VIT ne kadar yüksek olursa HP'niz de o kadar çok olur ve çarınız hemen yatmaz. Yani pvp'lerde ve slot kesmede çok dayanıklı olur.

Bunlara ek olarak bazı itemlere "Canlılık" efsunu gelebiliyor. İşte bu canlılık efsunu karakterin HP'sinin artmasını sağlamaktadır. Daha doğrusu VIT miktarını arttırıyor. Mesela bir iteme +12 Canlılık geldi diyelim. Haliyle sizin VIT değeriniz +12 artar diye biliyoruz. Yani HP miktarınız ortalama 500-1000 arasında artış sağlar. Yine de kontrol edin ama en son böyleydi.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder