Cuma, Nisan 03, 2020

Metin2 Oyunu Ne Zaman Çıktı? Kuruluş Tarihi



Metin2 dünyanın en çok oynanan online oyunlarından birisidir. Özellikle ilk geldiği yıldan itibaren ülkemizde çok sayıda oyuncu tarafından oynanmıştır. Neredeyse tüm internet kafelerde Metin2 oynanmaya başlanmıştır. Peki Metin2 ne zaman çıktı ve Türkiye'ye ne zaman geldi detaylıca paylaşalım.


Metin2 Oyunu Ne Zaman Çıktı?


Metin2 online oyunu ilk olarak 2005 yılında Mart ayında Kore'de piyasaya sürülmüştür. Yani ilk olarak 2005 yılında çıkmıştır. Ardından 1 yıl sonra yani 2006 senesinde Gameforge şirketi tarafından satın alındı ve 17 farklı dilde bir çok ülkede yayına başladı. Bu ülkelerden birisi de Türkiye'dir. Yani Metin2 ülkemizde ilk olarak 2006 yılında çıkmıştır.

Kısa zaman içerisinde binlerce kişi oyuna üye olmuştur ve her geçen gün yeni serverlar açılmıştır. Bir ara yaklaşık 70-80 sunucu mevcuttu. Fakat sonradan oyuncu sayısı azaldı ve zamanla serverlar birleşti. Halan daha günümüzde bir çok oyuncu tarafından zevkle oynanmaktadır.

Kısacası; dediğimiz gibi oyun 2005 yılının Mart ayında çıkmıştır. Fakat oyunun Türkiye'ye gelmesi yani Türkiye'de Türkçe diliyle yayına başlaması 2006 yılında olmuştur.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder