Pazar, Mayıs 24, 2020

Metin2 Büyü Bozma Taşı Ne İşe Yarar? (Silah ve Zırhlar İçin)

Metin2'de bazı taşların ne işe yaradıkları çoğu oyuncu tarafından bilinmemektedir veya yanlış bilinmektedir. Bu taşlardan birisi de büyü bozma taşıdır. Büyü bozma taşı oyuna sonradan eklenmiştir. Yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle bu taş oyuna eklenmiştir. Peki büyü bozma taşı ne işe yarıyor şimdi hep birlikte öğrenelim.

Metin2 Büyü Bozma Taşı Ne İşe Yarar?

Metin2'de Büyü Bozma Taşı rakibin büyü dayanıklılığını azaltmaya yaramaktadır. Haliyle bu da rakiplere daha çok vurmanızı sağlamaktadır. Yani büyü bozma taşı ekli bir zırh ve silah kullanırsanız rakibinizin büyü savunmasını kırmış olursunuz. Haliyle büyülü skilleriniz daha çok vurmuş olur. Bu taş büyülü hasar veren şamanlar, suralar ve bir kısım ninjalar için faydalıdır. Çünkü dediğimiz gibi rakibin büyü direncini kırdığı için siz büyülü bir vuruş yaptığınızda daha çok vurmuş olursunuz.


Ek olarak büyü bozma taşı hem silahlara hem de zırhlara eklenebiliyor. Yani 2 türlü büyü bozma taşı vardır. Biri kırmızı renkteki silahlar için. Diğeri de beyaz renkte ve zırhlar içindir. İkisinin de +4 taşı "Büyü bozma %25" vermektedir.

Dediğimiz gibi büyü bozma taşı PVP'lerde rakibin büyü savunmasını yani büyü dayanıklılığını azaltmaktadır. Bir örnekle açıklamak gerekirse: Diyelim ki sizin silahta +4 büyü bozma taşı var. Bu da %25 oranda büyü bozma vermektedir. Eğer PVP yaptığınız rakipte %25 büyü savunması varsa işte bu savunma %0'a düşmüş olur. Çünkü sizde %25 büyü bozma taşı mevcut. Haliyle sizin yetenek büyü vuruşları rakibe daha çok hasar vermiş olur. Kısacası bu taş ile rakibinize daha çok büyülü hasar vurabilirsiniz. Aynı şekilde mesela +3 büyü bozma taşınız ekliyse yani %17 oran almış olursunuz. Rakipte %25 büyü savunması varsa bu %8'e düşmüş olur. Haliyle sizin büyülü vuruşunuz daha çok vurmuş olur.


Silahlar İçin Büyü Bozma Taşı Oranları:



Silahlar için büyü bozma taşlarının oranları aşağıdaki gibidir. Ayrıca silahlar için bu taş yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi kırmızı renktir.


  • +0 Büyü bozma taşı >>> %5 büyü bozma veriyor.
  • +1 Büyü bozma taşı >>> %8 büyü bozma veriyor.
  • +2 Büyü bozma taşı >>> %12 büyü bozma veriyor.
  • +3 Büyü bozma taşı >>> %17 büyü bozma veriyor.
  • +4 Büyü bozma taşı >>> %25 büyü bozma veriyor.


Zırhlar İçin Büyü Bozma Taşı Oranları:



Büyü bozma taşının zırhlara eklenen cinsi de mevcuttur. Zırhlar için bu taş beyaz renktir. Bunun oranları da aşağıdaki gibidir:


  • +0 Büyü bozma taşı >>> %5 büyü bozma veriyor.
  • +1 Büyü bozma taşı >>> %8 büyü bozma veriyor.
  • +2 Büyü bozma taşı >>> %12 büyü bozma veriyor.
  • +3 Büyü bozma taşı >>> %17 büyü bozma veriyor.
  • +4 Büyü bozma taşı >>> %25 büyü bozma veriyor.


Her iki büyü bozma taşı da rakibin büyü savunmasını azaltmaktadır. Eğer sura, büyülü ninja ve şaman gibi vs lik karakterleriniz varsa silahlara ve zırhlara bu taştan getirerek rakibe daha çok vurursunuz ve böylece vs lerde üstünlük kurabilirsiniz.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder