Pazartesi, Mayıs 11, 2020

Metin2 Büyü Hızı Efsunu Ne İşe Yarar?



Metin2'de itemlere bir sürü efsun gelmektedir. Bu efsunlardan birisi de büyü hızı efsunudur. Büyü hızı soğutma taşında bulunur. Bunun yanı sıra silahlara gelebilen bir efsundur ve maksimum +20 oranında gelmektedir. Peki büyü hızı ne işe yarıyor şimdi kısaca onu yazalım.

Büyü Hızı Efsunu Ne İşe Yarar?


Metin2'de büyü hızı efsunu; karakterin beceri sürelerini kısaltıp, skillerin çabuk açılmasını sağlar. Yani karakterinizdeki yeteneklerin yani skillerin hızlı şekilde dolmasını sağlamaktadır. Kısacası skilin yüzde olarak dolma süresini azaltır.

Bu etken mesela PVP'lerde çok faydalı olur. Özellikle sura karakterlerinin büyü skilleri biraz uzun sürdüğü için daha doğrusu uzun sürede yenilendiği için büyü hızı suralar için çok önemlidir. Çünkü bu sayede kullandığı yeteneklerin bekleme süresi azalmış olur. Haliyle daha hızlı sürede daha çok yetenek yani skill kullanmış olurlar.

Tabii ki sadece sura için değil mesela savaşçı karakterlerde kılıç çevirme yeteneğinin süresini azaltır. Haliyle siz daha hızlı şekilde kılıç çevirmeyi kullanabilirsiniz.

Büyü hızı efsunu soğutma taşında yer almaktadır. +4 soğutma taşında +25 oranında büyü hızı mevcuttur. Bu taşı sadece silahlara basabilirsiniz. Ek olarak silah itemlerine kendiliğinden büyü hızı efsunu da gelebilmektedir. Özellikle suralar için oldukça önemli bir efsundur diyebiliriz.


NOT = Çok sorulduğu için belirtelim. Büyü hızı efsunu yeteneklerin hızlı yapılmasını sağlamıyor. Yani diyelim ki üç yönlü kesme skilini baz alalım. Bu skill büyü hızı olsa da olmasa da aynı hızda vuruş yapar. Yani skildeki hız değişmez. Ama yeteneğin bekleme süresinde azalma olur. Büyü hızını bir nevi cooldown gibi düşünebilirsiniz. Yani skilleri tekrardan kullanmak için skilin daha hızlı açılmasını sağlar.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder