Cumartesi, Mayıs 30, 2020

Metin2 DEX Nedir Ne İşe Yarar? DEX'in Açılımı Nedir?

Metin2'de karakterlere özel statüler mevcuttur. Örneğin savaşçılar için STR çok önemliyken, şaman ve lycanlar için de INT yani mana çok önemlidir. Aynı şekilde ninjalar için de DEX yani savunma veya çeviklik çok önem taşımaktadır. Bu karakterler statülerini ilk olarak bunları vermelidir. Peki DEX ne işe yarar açılımı nedir şimdi detaylıca anlatalım.




DEX Kısaltmasının Açılımı Nedir?

DEX bir çok online oyunda mevcut olan bir ifadedir. İngilizce bir kısaltmadır. Açılımı ise "Dexterity" demektir. Yani dexterity kelimesinin ilk 3 harfi DEX kısaltmasını oluşturmaktadır. Türkçe karşılığı ise "el çabukluğu, beceri, beceriklilik, hüner" gibi anlamlara gelmektedir.

Metin2'de ise DEX; "Savunma" anlamına gelmektedir. Yani oyunda savunma manasına geliyor. En çok ninja karakterler için gerekli bir statüdür ve efsundur. İtemlere gelen çeviklik efsunu karakterlerin DEX gücünü arttırmaktadır. Yani eğer itemlerde çeviklik efsunu mevcutsa ve bunu takarsanız karakterinizin DEX gücü yani savunma özelliği artmış olur. Bu da en çok ninjalar için gerekli bir efsundur. Kısacası dex ve çeviklik aynı manalara geliyor diyebiliriz. İkisi de birbirine denktir.


DEX Nedir? Ne İşe Yarar?



Metin2'de DEX; savunma-çeviklik anlamlarına gelmektedir. En çok ninja karakterler için gerekli olan bir statüdür. Aynı şekilde yukarıdaki paragrafta dediğimiz gibi DEX statüsünü çeviklik efsunu arttırmaktadır. Yani bir itemde çeviklik efsunu varsa ve bu itemi kullanırsanız çarınızın DEX değeri yani savunması artmaktadır. Çeviklik efsunu bir iteme maksimum +12 oranında gelir.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi oyunda DEX=Savunma demektir. Aynı şekilde çeviklik de bunlara eşittir. Yani DEX=SAVUNMA=ÇEVİKLİK gibi bir denklem kurabilir. Ne kadar farklı gibi dursalar da bu üçü de oyunda aynı anlamlara gelmektedir. Oyunca "C" tuşuna basarak karakter durumunuzun statülerine bakabilirsiniz. Yukarıdaki fotoda gördüğünüz gibi DEX'in karşılığı savunma olarak geçmektedir. Dediğimiz gibi çeviklik efsunu da bu değerleri arttırmaktadır.

Mesela şahin kalkanınız var diyelim. Eğer ninjaysanız bu kalkana sersemlik+çeviklik 12 efsunları getirirseniz bu sizin işinize çok yarar. Ama savaşçıysanız semsemlik+güç 12 efsunları getirmeniz gerekiyor. Sura veya şamansanız da sersemlik+zeka 12 çok iyi iş yapabilir.

Kısacası dediğimiz gibi arkadaşlar oyunda DEX=Savunma=Çeviklik anlamlarına geliyor diyebiliriz. Hepsi de aynı oranda gelişmektedir. Yani üçü de aynıdır.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

1 yorum: