Pazar, Mart 22, 2020

Metin2 STR Nedir Ne İşe Yarar? STR Açılımı Nedir?

Metin2'de karakterlere özel bazı efsunlar mevcuttur. Örneğin Şamanlar için zeka ne kadar önemliyse Savaşçılar için de aynı şekilde STR değeri çok önemlidir. Peki bu str nedir ne işe yarıyor detaylarını kısaca sizlere yazalım.



STR Açılımı Nedir?


STR birçok online oyunda mevcut olan bir özelliktir. Knight, Silkroad ve Metin2 de karakterlerin str değerleri vardır. STR'nin açılımı "Strength" demektir. Strength kelimesinin ilk 3 harfi STR kısaltmasını oluşturur. Türkçe'si ise "Güç-Kuvvet" anlamına gelmektedir.

Metin2'de ise STR "Saldırı Değeri" veya "Saldırı Hasarı" anlamına geliyor. Yani bir yakutta saldırı değeri özelliği varsa o str demek manasına gelmektedir.

STR Nedir? Ne İşe Yarar?


Arkadaşlar Metin2 oyununda STR=SALDIRI DEĞERİ veya SALDIRI HASARI anlamına gelmektedir. Mesela 5-5 efsanevi yakuta str efsunu gelirse "Saldırı değeri +90" efsunu gelmiş olur. Saldırı değeri yani STR oyundaki karakterlerin canavarlara, slotlar vb. her şeye ne kadar hasar vurduklarını belirler. STR ne kadar yüksekse çarın vuruş değeri de o kadar yüksek olur.

STR en çok savaşçılar için önemlidir. Çünkü saldırı değerini arttırdığı için savaşçılarda yakın mesafe kılıç veya çift-el ile vuruş yaptıkları için onlar adına en önemli özellik budur. Nasıl ninjalarda DEX önemliyse savaşçılarda da STR yani saldırı değeri önemlidir.


Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi STR saldırı hasarı manasına gelmektedir. Karakterlerin daha çok vuruş yapmasını sağlar. Yani STR değeriniz ne kadar yüksek olursa saldırı gücünüz yani vuruş değeriniz de o oranda artmış olur.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder