Perşembe, Mart 19, 2020

Metin2 Güncelde Kaç Kişi Oynuyor? {Coma'nın Açıklaması}



Metin2 dünyanın en çok oynanan online oyunlarından birisidir. 2018 yılında Metin2 TR'nin GM'si yani yöneticisi olan Coma-Derindarbe bir açıklama yapmıştı.


Bu açıklamasında daha çok PVP serverlara yönelik eleştirilerde bulundu. Oyuncuların bu PVP serverlara boş yere para yatırdıklarını ve bu pvp sunucuların geçici olduklarını söylemişti. Yani pvp serverları kısa sürelidir 2-3 ay içerisinde kapanabilir demişti. Ama Metin2 TR sunucuları ise ömür boyu açık kalacağını beyan etmişti. Bu bakımdan hem telif hakları nedeniyle oyuncuları Metin2 TR sunucularında oynamaya davet etmişti.

Açıklamalar gayet doğrudur. Çünkü gerçekten de pvp servera başladığımızda tam bir geleceği olmuyor oyunun. Çünkü bir bakıyoruz oyun 4 ay sonra kapanıyor. Haliyle içerisindeki tüm itemler, emekler vb. hep çöp oluyor. Ama TR serverlarında oyuna başlarsak itemlerimiz kaybolmuyor ömür boyu kullanabiliyoruz. İster oyuna 1 yıl ara verin sonra girin isterseniz de 5 yıl ara verip girin yine en son bıraktığınız itemler oyunda kalır oyun kapanmaz. Bu yüzden hem emeğe saygı olması açısından Metin2 TR gerçek sunucularında oynamaya özen gösterelim.

Son olarak Coma'nın yaptığı açıklamalarda oyunda toplamda 100 bin üzeri player yani oyuncu olduğunu söylemişti. Tabii bu 2018 yılı için diyebiliriz. Şimdi belki bu sayı 150 binlere kadar çıkmış olabilir. Çünkü oyun gittikçe yeni güncellemeler yenilikler getiriyor. Haliyle pvpden TR'ye dönüşler olabiliyor.

Kısacası Metin2 TR ve diğer tüm dünyadaki gerçek sunucularda (pvp hariç) toplamda yaklaşık olarak 100 bin üzeri anlık oyuncu mevcuttur. Bu sayının pvp serverlarda ise 5-6 bin arası olduğunu söylemektedir. Yani pvp oyuncu sayıları oldukça azdır. Ama TR ve diğer tüm dünyadaki M2 oyuncuları 100 bin üzerindedir diyebiliriz.

NOT = Tabii konuşması tamamen böyle değildir. Ama buna yakın bir konuşmadır diyebiliriz. Metin2 TR ve pvp serverlar hakkındaki sizin görüşleriniz nelerdir bizlerle paylaşmak için yorum bölümünden yazabilirsiniz. Teşekkürler.


Metin 2 bilgi paylaşımlarını beğendiyseniz lütfen sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. Teşekkürler...

3 yorum:

  1. metin 2 tr adminleri(gm)ler hileleri önlemenin yolunu bulsa zaten pvp server diye birşey kalmaz insanların pvp server oynamasının en önemli sebebi gm lerin hileleri ve botları banlaması tr de dolaşırken bile çok sayıda hile gözlemliye bilirsiniz hile kullanan oyuncular başka oyuncularıda teşvik ederek hileyi artırıyor

    YanıtlaSil
  2. Bruh knk hileler o kadar yayıldıkı gmler bıle esya cogaltmaktan paralarda yuzebiliyor denemek için indiricem bakalım 1lvl adam napabilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o bir lvl adam senin 20 yıllık emeğine karşılık tek atabilir :D

      Sil